Usein esitettyjä kysymyksiä

Jotta sinun olisi helpompi löytää vastaus kysymykseesi, olemme koonneet vastaukset meille useimmin esitettyihin kysymyksiin yhteen paikkaan. Jos et löydä etsimääsi, ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua ja vastaamme kysymykseesi!

Usein esitettyjä kysymyksiä

Jotta sinun olisi helpompi löytää vastaus kysymykseesi, olemme koonneet vastaukset meille useimmin esitettyihin kysymyksiin yhteen paikkaan. Jos et löydä etsimääsi, ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua ja vastaamme kysymykseesi!


Usein esitettyjä kysymyksiä

Yleistä

Autamme sinua mielellämme suunnittelussa. Jotta voimme tehdä sinulle hyvän tarjouksen, tarvitsemme seuraavat tiedot:

  • Minkä tyyppiseen tilaan tai ympäristöön tuote sijoitetaan?
  • Mitkä ovat tuotteen mitat? Korkeus, leveys ja pituus.

Voit laatia yksinkertaisen luonnoksen, jossa kerrot ja kuvailet toiveitasi ja vaatimuksiasi. Se, millaisia tietoja täsmälleen ottaen tarvitaan, vaihtelee tuotteittain. Lisätietoja tuotekohtaisesta suunnittelusta löydät napauttamalla tästä.

Kyllä, Weland Oy myy julkisivutikkaita, jotka valmistaa sisaryhtiömme Weland Stål Ulricehamnissa, Ruotsissa. He kehittävät, valmistavat ja myyvät julkisivutikkaita sekä erilaisia kattoturvallisuuteen liittyviä tuotteita.

Ritilät

Sopiva silmäkoko valitaan sen mukaan, mikä on ritilän käyttötarkoitus ja millaiseen ympäristöön se sijoitetaan. Nyrkkisääntö on, että mitä tiheämpi säleikkö, sitä suurempi on ritilän kantavuus.

Welandilla on erittäin laaja varastovalikoima ritilöitä. Varastossamme on yleensä aina 695 eri kokoa. Varastoimme kaikkea jalkasäleiköistä ajotasoritilöihin. Ota yhteyttä, niin opastamme sinua, miten löydät tarvitsemasi ritilän valikoimastamme!

Portaat

Kyllä, kaikki portaamme voidaan räätälöidä tarpeittesi mukaan. Valmistamme myös erikoisportaita, kuten kulmaportaita, kierreportaita, kaarevia portaita ja yhdistelmäportaita, jotka ovat kierreportaiden ja suorien portaiden yhdistelmiä.

Kierreportaat

Esimerkiksi kierreportaat, joiden askelman säde on 1000 mm ja joissa on metalliritiläaskelmat, painavat noin 140 kg /korkeusmetri. Portaat on lisäksi mitoitettu 3,0 kN/m2 -kuormitukselle (normaali henkilökuormitus) – muista ottaa tämä kuormitus kantavuudessa huomioon! Portaiden keskiputki lepää pohjalevyn (halkaisijaltaan 150 mm) päällä.

Kierreportaan vaatiman tilan vapaan mitan tulisi olla 100 mm suurempi kuin portaan halkaisijan.

Kierreportaiden askelman vapaa leveys on 100 mm pienempi kuin askelman säde.

Kyllä, kierreportaita voi hyvin käyttää myös hätäuloskäyntiportaina. Kierreportaat on hyvä vaihtoehto hätäpoistumistielle, kun tilaa on rajoitetusti, sillä ne ovat todella tilaa säästävät.

Suorat portaat

Käsite ”etenemä” tarkoittaa horisontaalista tilaa, jonka suorat portaat vievät. Käsitettä käytetään yleensä silloin, kun lasketaan portaiden kaltevuutta tai kuinka paljon esim. lattia-alaa portaat vaativat.

WUC-profiilista valmistetut sivupalkit vievät 55 mm, mikä tarkoittaa sitä, että jos portaissa on kaksi sivupalkkia ja esimerkiksi 900 millimetrin kulkuleveys, portaiden kokonaisleveys on 1010 mm.

Portaiden sopivan kaltevuuden laskemiseen käytetään tiettyä kaavaa. Kaltevuus lasketaan seuraavasti: kaksi kertaa portaiden askelkorkeus + askelman syvyys. Luvun pitäisi asettua välille 600–630 mm.

Suorien portaiden kaiteen pitäisi olla vähintään 1000 mm korkea. Jos huonekorkeus on yli kuusi metriä lattiasta kattoon, tulisi portaiden kaiteen olla vähintään 1200 mm korkea.

Ota meihin yhteyttä ja kerromme sinulle erilaisten, suunnitelmiisi sopivien portaiden painoja.

Pyörätuoliluiskat

Pyörätuoliluiskan kaltevuus saa olla enintään 1:12,5, toisin sanoen 8 %. Suositeltu kaltevuus on 1:20 eli 5 %. Luiskan ja maanpinnan ja poistumistasanteen välinen etäisyys saa olla korkeintaan yksi metri.

Pyörätuoliluiskan lepotasojen välinen korkeusero saa olla korkeintaan 0,5 metriä. Jyrkin sallittu kallistus on 1:12,5, jolloin luiskan pituudeksi tulee kuusi metriä. Jos kallistus on 1:20, pituudeksi tulee kymmenen metriä. Jokaisen lepotason on oltava vähintään kaksi metriä pitkä.

Kyllä, Weland tarjoaa optiona pyörätuoliluiskan kaiteeseen asennettavan valaistuksen.

Kaiteet

Jos putoamiskorkeus on yli 0,7 metriä, on kaiteen korkeuden oltava vähintään 1 metri.

Weland-aita on ainutlaatuisella tavalla valmistettu, ja sen rakenne on yksi markkinoiden lujimmista. Se on erittäin vankka ja sopii kaikentyyppisiin ympäristöihin, jotka on aidattava tai rajattava.

Jos et löytänyt etsimääsi tai saanut vastausta kysymykseesi, ota meihin yhteyttä, ja autamme sinua mielellämme.