KIERREPORTAAT

Welandilla on laaja valikoima kierreportaita ulko- ja sisäympäristöihin. Joustavan muotoilunsa ja arkkitehtonisen ilmeensä ansiosta kierreportaat voivat joko sulautua ympäristöön tai olla jännittävä katseenvangitsija.

KIERREPORTAAT

Welandilla on laaja valikoima kierreportaita ulko- ja sisäympäristöihin. Joustavan muotoilunsa ja arkkitehtonisen ilmeensä ansiosta kierreportaat voivat joko sulautua ympäristöön tai olla jännittävä katseenvangitsija.


Laajan valikoimamme ansiosta meillä on kierreportaita monenlaisiin kiinteistöihin ja rakennuksiin. Kierreportaat soveltuvat hätäpoistumiseen, teollisuuteen, julkisiin tiloihin, toimistoihin, myymälöihin ja asuntoihin. Kierreportaita voidaan käyttää teollisuusportaina, poistumisportaina tai yleisinä kulkuportaina. Joustavan muotoilunsa ansiosta kierreportaat ovat arkkitehtoninen yksityiskohta, joka joko sulautuu ympäristöön tai on jännittävä katseenvangitsija.

Kierreportaat ovat hyvin tilaa säästävät ja tilatehokkaat, koska ne vaativat vain pienen pohjapinta-alan. Tämä tekee kierreportaista kätevän ratkaisun moniin ympäristöihin. Rakenne on erittäin vakaa, koska portaat on valmistettu kaksoispultatuilla askelmakiinnikkeillä ja kaksinkertaisilla lattateräksisillä välijohteilla askelmien välillä. Weland tarjoaa Ruotsissa valmistettuja kierreportaita sekä sisä- että ulkokäyttöön, ja ne täyttävät kaikki laatu-, kestävyys- ja turvallisuusvaatimukset. Voimme taata lyhyet toimitusajat varastokomponenttien suuren määrän ansiosta.

Kaiteet

Welandilla on laaja valikoima kierreportaiden kaiteita, jotka sopivat monentyyppisiin ympäristöihin. Portaiden kaiteet voivat olla kuumasinkittyä terästä, umpinaista tai rei’itettyä levyä, kudottua verkkoa tai lasikasetteja. Meillä on myös kaidetyyppejä, jotka ovat lapsiturvallisia. Weland auttaa mielellään kaidetyypin valinnassa riippumatta siitä, onko kyseessä sisäportaat vai ulkoportaat.


Vakiokaide

Soveltuu pääasiassa teollisuuskäyttöön, mutta voidaan käyttää myös poistumisportaissa, jos lapset eivät käytä portaita.


Kehikkokaide

Yksinkertainen kaide, varastotuote. Lapsiturvallinen, aukon koko enintään 100 mm.


Pyörötankokaide

Kaide, jossa painopiste on muodossa ja suunnittelussa. Lapsiturvallinen, aukon koko enintään 100 mm.


Kaide välijohteella

Kaide, joka voidaan varustaa yhdellä tai enintään neljällä välijohteella lattateräksestä. Ei luokitella lapsiturvalliseksi.


Levykaide

Kaide umpinainen tai rei’itetty levy. Lapsiturvallinen, aukon koko enintään 100 mm.


Verkkokaide

Kaide kudotulla verkolla. Lapsiturvallinen, aukon koko enintään 100 mm.


Lasikaide

Kaide lasikaseteilla lisäviimeistelyksi. Lapsiturvallinen, aukon koko enintään 100 mm.


Käsijohde

Weland tarjoaa erityyppisiä käsijohteita kierreportaisiin. Käsijohteemme ovat tavallisesti harjattua, käsittelemätöntä ja ruostumatonta teollisuusterästä, halkaisija 42 mm. Tämä käsijohdetyyppi soveltuu erityisen hyvin teollisuusportaisiin. Meillä on myös laaja valikoima puisia käsijohteita, halkaisija 50 mm. Puista käsijohdetta käytetään yleensä ylimääräisenä käsijohteena. Weland voi varustaa kierreportaat myös keskiputken käsijohteella. Lue lisää ruostumattomista käsijohteista täältä.

RST-käsittelemätön

Maalattu

Saarni

Koivu

Pyökki

Tammi

Lisävaruste

Welandin kierreportaat voidaan varustaa yhdellä tai useammalla ylimääräisellä käsijohteella. Ne voidaan asettaa valinnaiselle korkeudelle, mutta yleensä ne asetetaan 900 mm:n korkeudelle. Ylimääräinen käsijohde lisää portaiden turvallisuutta. Sitä voidaan myös pidentää 300 mm kierreportaiden alussa ja lopussa.

Suuriläpimittaiset kierreportaat voidaan varustaa keskiputken käsijohteilla. Se lisää turvallisuutta, kun esimerkiksi kaksi henkilöä tulee vastakkain. Keskiputken käsijohde kiinnitetään keskiputkeen.

Kierreportaat voidaan varustaa valoilla näyttävyyden lisäämiseksi.

Käsijohteen valaistus luo myös turvallisemman ympäristön ja on käytännöllinen lisä. Rakenne on mallisuojattu.


Askelmat

Welandin askelmat ja tasot valmistetaan useimmiten ritilästä, kyynellevystä tai reikälevystä, mutta ne voidaan valmistaa myös muista materiaaleista, kuten esimerkiksi saarnista, koivusta, pyökistä tai tammesta. Valinta riippuu portaiden sijainnista ja siitä, käytetäänkö niitä ulkona vai sisällä sekä yleisistä mieltymyksistä. Ota meihin yhteyttä saat lisätietoa erilaisista askelmista ja malleista. Autamme mielellämme räätälöimään kierreportaanne.

Ritiläat

Kyynellevy

Reikälevy

Harmaabetoni

Mosaiikkibetoni

Laattalevy

Mattolevy

Saarni

Koivu

Pyökki

Tammi


Tasot

Tarjoamme erityyppisiä tasoja kierreportaisiimme. Ne sopivat sekä julkisiin että teollisiin ympäristöihin. Welandin vakiopoistumistasot ja -lepotasot, 90° kaareva tai askelmataso. Muita tasoja valmistetaan asiakkaan tarpeiden mukaan. Poistumistaso voidaan myös laajentaa tasoksi/parvekkeeksi.


Neliömäinen

Neliömäinen taso, sijoitetaan kulmaan tai välipohjan reunaa vasten.


90˚ kaareva taso

90˚ kaareva taso, liitetään välipohjan pyöreään reikään.


Loppuaskelma

Pienempi taso, joka sopii kiinnittämiseen esimerkiksi olemassa olevaan parvekkeeseen.


Pintakäsittely

Ulkokäyttöön tarkoitetut kierreportaamme ovat vakiona kuumasinkittyjä. Omassa tehtaassamme kierreportaat pintakäsitellään kestämään suuria rasituksia. Menetelmä antaa erittäin vahvan suojan korroosiota vastaan. Nykyaikaisen maalaamomme ansiosta pystymme toimittamaan kierreportaita kaikkiin ympäristöihin useissa eri väreissä. Lisätietoa saat käymällä sivulla pintakäsittely.

Kuumasinkitty

Maalattu


Lisävarusteet

Esteettömyyden ja turvallisuuden parantamiseksi kierreportaat voidaan varustaa useilla lisävarusteilla, kuten ylimääräisillä käsijohteilla, keskiputken käsijohteilla, kontrastimerkinnöillä ja reunakaiteilla. Suojahäkki on erittäin kätevä, kun halutaan estää ulkopuolisten pääsy portaisiin. Portaiden alkuun tai loppuun voidaan asentaa myös lukittava portti. Weland auttaa mielellään kierreportaiden lisävarustevalinnoissa. 

Häkki valmistetaan vakiona ritilälevystä. Korkeus on 2250 mm. Oven karmi ruuvataan kiinni portaiden keskiputkeen sekä kiinnitetään maanpinnan perustukseen.  Ovi varustetaan ASSA 565 -lukolla, lukitustelki. Painin molemmilla puolilla. Portti avataan ulkoa avaimella ja sisäpuolelta säpillä.

Häkki valmistetaan vakiona ritilälevystä, korkeudet 2245 ja 4000 mm, mutta myös muita korkeuksia voidaan toimittaa. Häkin ulkosäde on 110 mm suurempi kuin portaan säde. Häkki toimitetaan osina, jotka kiinnitetään pulteilla. Tarvittavat pultit ovat mukana. Häkki asennetaan perustukselle. Ovi varustetaan vakiona ASSA 565 -lukolla, lukitustelki, mutta se voidaan varustaa myös lukoilla ASSA 410, koukkutelki, ASSA 722, hätäpoistumisvaruste ja ASSA 732, hätäpoistumisvaruste. Painin molemmilla puolilla. Portti avataan ulkoa avaimella ja sisäpuolelta säpillä.

Ritilälevystä valmistetut häkit voidaan valmistaa vakiokorkeuksia korkeampina vaikka koko portaan korkuisina. Häkin ulkosäde on 130 mm suurempi kuin portaan säde. Ovi varustetaan vakiona ASSA 565 -lukolla, lukitustelki, mutta se voidaan varustaa myös lukoilla ASSA 410, koukkutelki, ASSA 722, hätäpoistumisvaruste ja ASSA 732, hätäpoistumisvaruste. Painin molemmilla puolilla. Painin molemmilla puolilla. Portti avataan ulkoa avaimella ja sisäpuolelta säpillä. Toinen soveltuva materiaali verhoiluun on reikälevy, jota saa monilla eri vakiokuvioilla. Myös asiakkaille räätälöityjä kuvioita voidaan toimittaa.

Turvallisuuden parantamiseksi kierreportaiden alkuun tai loppuun voidaan asentaa portti. Portin sarana kiinnitetään keskiputkeen ja lukon vastakappale kaiteeseen. Lukko on jousikuormitettu ja niin jäykkä, että pienet lapset eivät pysty avaamaan sitä.

Kunkin portaan ensimmäinen porrasaskelma sekä tasanteiden etureuna voidaan varustaa kontrastimerkinnällä. Toteutus vaihtelee portaan tyypin mukaan. 

Tarjoamme useita erilaisia reunakaiteita. Kiinnitys yleensä päälle tai sivuun, valmistuskorkeus 1100 mm.


Tuotetiedot

Asennusohje Kierreporras


Asennusohje Häkkirunko


Asennusohje Neljänneshäkki


Asennusohje Putkihäkki


Asennusohje Pyöreä Häkki


Video asennus kierreporras


Piirustus Neljänneshäkki


Piirustus Pyöreä suojahäkki


Piirustus Verhoiltava häkkirunko


Kierreportaan askelmamalli


Portaat

Kuvia