WELAND AB

Weland AB on vakaa perheyritys, jonka tehdas ja pääkonttori sijaitsevat Ruotsissa, Smålandsstenar nimisessä kylässä. Yhtiö on kierreportaiden, suorien portaiden, kaiteiden, pyörätuoliluiskien, kulkusiltojen, teräsritilöiden ja välitasojen johtava valmistaja ja toimittaja. Weland on myös yksi Ruotsin suurimmista toimijoista levyntyöstön alalla.

Weland AB

Weland AB on vakaa perheyritys, jonka tehdas ja pääkonttori sijaitsevat Ruotsissa, Smålandsstenar nimisessä kylässä. Yhtiö on kierreportaiden, suorien portaiden, kaiteiden, pyörätuoliluiskien, kulkusiltojen, teräsritilöiden ja välitasojen johtava valmistaja ja toimittaja. Weland on myös yksi Ruotsin suurimmista toimijoista levyntyöstön alalla.


Tietoa Weland AB:sta

Lupauksemme on toimittaa oikeanlaatuisia tuotteita oikeaan aikaan. Helposti asennettavat tuotteet ja nopeat toimitukset tarjoavat asiakkaille parhaimman taloudellisen kokonaishyödyn. Weland vastaa siitä, että toimittamamme tuotteet ovat sekä asiakkaiden laatuvaatimusten että omien vaatimustemme mukaisia. Oman rationaalisen valmistuksemme ansiosta asiakkaat voivat pitää meitä ympäristöystävällisenä pitkäaikaistoimittajana.

Tunnemme tuotteemme ja olemme luotettava kumppani yhteistyössämme asiakkaiden kanssa. Meillä on osaava henkilökunta, jolla on pitkä kokemus. Annamme sekä neuvoja että ohjeita. Meillä on kattava valikoima varastotuotteita, mikä takaa nopeat toimitukset.

Welandin tavoitteet ovat olleet samat perustamisesta lähtien – joustavuus ja saman palvelun tarjoaminen kaikille asiakkaille, niin suurille kuin pienille. Meillä on yli 70 vuoden kokemus henkilökohtaisen palvelun tarjoamisesta asiakkaille. Olemme kehittäneet tuotteitamme intensiivisesti aina perustamisvuodestamme 1947 lähtien. Tuotannon täytyy olla rationaalista ja ympäristöystävällistä. Kaikki valmistus tapahtuu Smålandsstenarissa, jossa meillä on yli 100 000 m2:n tuotantolaitos. 

Smålandsstenarissa on 1950-luvulta alkaen valmistettu myös Welandin toiminnan selkäranka eli puristehitsattu ritilä. Kehitämme jatkuvasti konekantaamme, jotta pystymme vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksiin. Tällä hetkellä tarjoamme muun muassa levyntyöstöä laserilla, stanssausta, taivutusta ja CNC-työstöä. Welandissa tähtäämme aina tulevaisuuteen asiakkaitamme unohtamatta.

Welandin historia


A. Ahlstöm Osakeyhtiö perusti ritilätehtaan Varkauden Konepajan alaiseksi yksiköksi vuonna 1970.

Rastilinja aloitti tuotannon Porin Pihlavassa elokuussa 1970. Ruutulinja käynnistyi marraskuussa 1970. Koneet toimitettiin Varkaudesta ja henkilökunta kävi kuukauden kestävässä koulutuksessa Varkaudessa.

Ahlströmin Varkauden Konepajan alaisena ritilätehdas toimi vuoteen 1986 asti. Kesäkuun alussa 1986 perustettiin Oy Finnrasti Ab. Aluksi A. Ahlström Osakeyhtiö ja ruotsalainen Häfla Bruk omistivat tehtaan yhdessä kahden vuoden ajan. 1.6.1988 lähtien Häfla Bruk jatkoi toimintaa yksinään.

Vuodesta 1992 lähtien omistajana on ollut ruotsalainen Weland AB.

Kesäkuussa 2017 nimi Finnrasti Oy muutettiin Weland Oy:ksi.

1947

Langokset Weland Andersson ja Johannes Johannesson perustivat pienen verstaan siipimuttereiden valmistamiseen. Yritys sai nimekseen Firma Vingmutter. Aluksi he vuokrasivat 35 neliön verstasta.


Kennettiin oma 80 neliön tehdasrakennus.

1949

1951

Rakennettiin vielä toinen 50 neliön tehdas. Tässä vaiheessa Johannes Johannesson luovutti oman osansa yrityksestä Weland Anderssonille.


Ritilän valmistus aloitetaan.

1952

1959

Yritys muutetaan osakeyhtiöksi ja sen nimeksi tulee Weland & Söner AB. Tässä yhteydessä hankittiin maata, jolla Weland AB tänä päivänä sijaitsee. Rakennettiin 670 neliön tehdasrakennus.


Tytäryhtiö Weland GmbH perustetaan Saksaan.

1967

1978

Ensimmäinen valmistusta harjoittava tytäryhtiö syntyy. Zinken Weland Göteborgissa.


Yhtiöllä on yli 20 000 neliötä tehdaspinta-alaa ja 150 työntekijää. Tytäryhtiö Weland AS perustetaan Norjaan.

1979

1980

Uusi tytäryhtiö Weland Stål perustetaan Ulricehamnissa.


Tytäryhtiö Weland & Sönner perustetaan Tanskaan.

1981

1983

Uusi tytäryhtiö Weland Medical – WeLoc.


Yritys saa nykyisen nimensä, Weland AB. Uusi tytäryhtiö Weland Plastic.

1984

1985

Uusi tytäryhtiö Maku Stål Boråsissa.


Uusi tytäryhtiö Weland Aluminium Alvestassa.

1986

1988

Uusi tytäryhtiö Industrireklam Halmstadissa.


Uusi tytäryhtiö AT Installation och Skylink Mölndalissa.

1989

1991

Uusi tytäryhtiö Zinken Weland Ulricehamnissa.


Tapahtumarikas vuosi: Uudet tytäryhtiöt Per Wikstrand Morassa ja Weland Plåt Tabergissa. Weland AB ottaa ensimmäisen askeleen kohti johtajuutta levyntyöstön alihankinnoissa investoimalla ensimmäiseen laserleikkauskoneeseen. Lisäksi Suomeen perustetaan tytäryhtiö Weland Oy.

1992

1993

Uusi tytäryhtiö Hylte Tryck Hyltebrukissa.


Uusi tytäryhtiö Hogstad Aluminium Mjölbyssä.

1998

2000

Uusi tytäryhtiö KåBe-Mattan Fjugestassa.


Uusi tytäryhtiö Omni Trafikmiljö. Weland Utemiljö ja Weland Golf luovat yhdessä Weland Aluminiumille mahdollisuuden päästä uudelle markkina-alueelle.

2001

2002

Weland AB saa uuden tytäryhtiön Gremon Ätranista, jonka koneisiin Weland on tärkeä levykomponenttien toimittaja.


Weland AB hankkii Continentalin vanhan rengastehtaan Gislavedissa ja perustaa yrityshotellin nimeltä Weland Industricentrum. Uusi tytäryhtiö SP Maskiner Ljungbyssä. Myös heille Weland AB on tärkeä toimittaja.

2003

2006

Weland AB:sta tulee ainoa omistaja yritykselle, jonka nimi on nykyään Weland Solutions.


Eurovema Mobility lisätään tytäryhtiöksi Weland Plasticin kanssa, joka on muovikomponenttien tärkeä toimittaja.

2008

2009

Jonas Welandson nimitetään toimitusjohtajaksi Gösta Welandsonin jälkeen.


Weland AB työllistää Smålandsstenarissa 300 työntekijää ja viimeisimmän lisärakennuksen valmistuttua sillä on yli 80 000 neliön tilat.

2014

2017

Weland täyttää 70 vuotta ja rakentaa uuden toimiston ja henkilöstötilat. Uusi aikakausi alkaa, sillä nyt Weland AB:n valmistus tapahtuu myös muissa kiinteistöissä kuin vain pääkiinteistössä.


Weland hankkii Cargotecin tilat Lidhultista, joihin asettuu uusi yhtiö Weland Welded Components.

2018

2019

Uusia tytäryhtiöitä AB Ivar Pettersson Järnmanufaktur Smålandsstenarissa ja Bendex AB Hyltebrukissa.


Uusia tytäryhtiöitä Andon Robotics ja Svets & Robotteknik. Weland AB perustaa uuden tuotemerkin nimellä Weland Design.

2020

2021

Svetsexperten i Kalmar AB ja Momec Plåt AB ovat uusia tytäryhtiöitämme


WELAND 75 vuotta! AJAB Smide AB on uusi tytäryhtiömme.

2022

2023

Maskinservice i Tranemo AB on uusi tytäryhtiömme.