KESTÄVYYS JA WELAND

Kestävän kehityksen edistäminen ei ole Welandille uutta. Olemme aina olleet eturintamassa resurssien hyödyntämisessä ja asiakkaiden odotusten täyttämisessä. Parannamme jatkuvasti tuotantomme tehokkuutta, jotta luontoon kohdistuu mahdollisimman vähän vaikutuksia.

Kestävyys ja Weland

Kestävän kehityksen edistäminen ei ole Welandille uutta. Olemme aina olleet eturintamassa resurssien hyödyntämisessä ja asiakkaiden odotusten täyttämisessä. Parannamme jatkuvasti tuotantomme tehokkuutta, jotta luontoon kohdistuu mahdollisimman vähän vaikutuksia.


Olemme perheyritys, jonka juuret ovat syvällä Smoolannissa. Olemme kierreportaiden, suorien portaiden, kaiteiden, pyörätuoliluiskien, kulkusiltojen, ritilöiden ja välitasojen johtava valmistaja ja toimittaja. Aloitimme liiketoiminnan vuonna 1947 ja tuolloin luotu toimintakulttuuri näkyy monin tavoin nykyäänkin – kuten joustavuutena, henkilökohtaisena palveluna ja huippuluokan valikoimana. Teemme kovasti töitä kehittääksemme tuotteitamme ja levyntyöstöämme, jotta olemme aina markkinoiden odotusten mukaisia ja mieluiten askeleen edellä. Kaikki valmistus tapahtuu Smålandsstenarissa, jossa meillä on yli 100 000 m2:n tuotantolaitos. Periaatteemme on tehokas tuotanto mahdollisimman vähäisillä ympäristövaikutuksilla.


Kestävän kehityksen raportti

Aiheutamme ympäristövaikutuksia, kuten kaikki valmistavat yritykset. Haluamme vähentää näitä vaikutuksia harkituilla materiaalivalinnoilla, kestävällä energiankäytöllä ja älykkäällä energiantuotannolla. 

Welandin kestävyystyön perustana ovat YK:n 17 kestävän kehityksen globaalia tavoitetta. Ne antavat meille selvän suunnan ja ohjeet, joiden avulla saavutamme kestävyystavoitteemme. Kestävän kehityksen raportti osoittaa, miten yhdistämme työmme globaaleihin tavoitteisiin konkreettisesti saavuttaaksemme omat kestävyystavoitteemme. Raportista näet myös päättyneiden ja meneillään olevien kestävyysprojektien tilan ja saat niistä lisätietoa. Jos haluat lukea lisää, löydät kestävän kehityksen raportin kokonaisuudessaan sivun alareunasta.

Meillä kannattavuus ja kestävä kehitys liittyvät tiiviisti toisiinsa. Näemme kestävän kehityksen yhtenä monista tärkeistä investoinneista pitkän aikavälin kannattavan kasvun edistämiseksi. Se antaa meille edellytykset jatkaa toimintamme kehittämistä.

”Ainoa vaihtoehtomme”

Kestävä kehitys ei ole valinta, jonka voimme tehdä tai jättää tekemättä, vaan se on ainoa vaihtoehto meille. Se merkitsee suurta vastuuta, jonka me kaikki jaamme, ja matkan varrella on sekä mahdollisuuksia että haasteita. Kun katson taaksepäin vuosien varrella tekemäämme kestävän kehityksen työtä, huomaan, että olemme saavuttaneet paljon, ja siitä olen ylpeä. Samaan aikaan en ole kovin tyytyväinen, koska haluan niin paljon enemmän. Sen vuoksi on huojentavaa tietää, että työntekijämme näkevät aina mahdollisuudet ennen haasteita – eikä vähiten silloin, kun on kyse kestävien ratkaisujen löytämisestä.

Jonas Welandson
Konsernin toimitusjohtaja

3 askelta kestävyyteen

Ruotsalaisuus

Kaikki kehitystyö ja valmistus tapahtuu Ruotsissa. Kaikki tuotteemme kestävät monen sukupolven ajan, jolloin materiaali ja energia voidaan jakaa tuotteen koko elinkaarelle ja kokonaisjalanjälki pienenee joka vuosi, kun tuotetta käytetään. On itsestään selvää, että tuotteemme eivät sisällä ympäristölle vaarallisia aineita, jotka voivat olla vahingollisia ihmisille, eläimille ja luonnolle.

Innovatiivisuus

Tiedämme, että materiaalit aiheuttavat suuren osan tuotteen ympäristövaikutuksista, ja että jokainen pieni muutos materiaalien valintaan tai valmistuksessa käytettävien materiaalien määrän vähentäminen voi saada aikaan suuren muutoksen. Tehokkaan tuotannon ja uusien innovatiivisten tekniikoiden avulla varmistamme, että ympäristövaikutuksemme on mahdollisimman pieni.

Kestävyys

Kehitämme kestäviä ratkaisuja ja pitkän käyttöiän tuotteita. Seuraamme uusien tekniikoiden kehittämistä ja materiaali-innovaatioita ja yhdistämme oman osaamisemme sellaisten tarkoin valittujen yhteistyökumppaneiden osaamiseen, joilla on samat kestävyystavoitteet kuin meillä.

Kestävän kehityksen tavoitteemme

YK:n 17 kestävän kehityksen tavoitetta ovat mittareitamme matkalla kohti sosiaalista, taloudellista ja ekologista kestävyyttä. Olemme päättäneet keskittyä niihin tavoitteisiin, joihin meillä on suurin mahdollisuus vaikuttaa, ja olemme jo aloittaneet työmme.

Työntekijämme

Welandin pitää olla työpaikka, jossa kaikki viihtyvät. Työntekijät ovat tärkein voimavaramme, ja monet heistä ovat työskennelleet meillä jo vuosikymmeniä. Siitä olemme ylpeitä. Yhdessä luomamme kulttuuri on perusta liiketoiminnalle monella eri tavalla. Osittain kyse on kertyneestä tiedosta ja kokemuksesta, jotka meillä pitkään työskennelleillä työntekijöillä on. Tämä auttaa luomaan pitkät ja menestykselliset suhteet sekä asiakkaisiin että toimittajiin. Toimintakulttuurimme tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että uusista työntekijöistä tulee nopeasti ja luontevasti osa tiimiä – me kehitymme uusien taitojen kautta ja toivotamme tervetulleiksi uudet työntekijät, jotka haluavat olla osa matkaamme.