150 metriä kaidetta luo turvallisen ympäristön varastoon

AJ Produkter -yrityksen vahva kasvu viime vuosina on tarkoittanut sitä, että myös tarve Halmstadissa sijaitsevan päävaraston lisäneliömetreille on kasvanut nopeasti. Tämä puolestaan on johtanut kahteen suureen laajennukseen, ja niistä viimeisimmän valmistuessa on keskusvaraston kokonaispinta-ala huimat 56 000 m².

– Rakennamme tulevaisuutta varten, ja siksi huolehdimme siitä, että laatu on hyvää alusta alkaen – materiaalien valinnasta aina kumppaneiden ja toimittajien valintaan asti. Se, että Weland vastasi kaiteiden ja kierreportaiden toimituksesta, oli meille ilmeinen valinta, sanoo AJ Produkter -yrityksen kiinteistövastaava Björn Durén.

Projekti valmistui suunnitellusti Björn on työskennellyt AJ Produkter -yrityksen palveluksessa vuodesta 2005. Hän vastaa kiinteistö-hallinnosta ja kunnossapidosta ja on myös yrityksen rakennushankkeiden projektipäällikkö. Hän huolehtii siitä, että kaikki sujuu moitteettomasti ja että hankkeet pysyvät aikataulussa ja kustannusarvioissa.

– Varaston uusin laajennus sisältää varastotilan lisäksi myös toimisto- ja pukuhuonetiloja, hän sanoo ja lisää, että hanke valmistuu täsmälleen sinä päivänä, jolloin sen oli hankkeen alussa suunniteltukin valmistuvan.

Kun AJ Produkter valitsee toimittajiaan ja yhteistyö-kumppaneitaan, se ajattelee paikallisesti.

– Meille on tärkeää suosia paikallisia yrittäjiä, mikä on aina ollut johtava periaatteemme, hän sanoo ja lisää arvostavansa yhteistyötä ruotsalaisten yritysten kanssa, jotka ovat tietoisia rakennusnormeista, -säännöistä ja lakisääteisistä vaatimuksista.

Kumpikin yrittäjä valitsi Welandin

– Yhteistyö vakavasti otettavien yritysten kanssa, jotka tietävät, mistä on kyse, on tae ja turva. Minulle on tärkeää tietää, että sääntöjä ja normeja noudatetaan, jotta kaikilla työntekijöillämme on turvallinen työympäristö. Jos olisimme ostaneet vastaavia tuotteita ulkomaiselta yritykseltä, meidän olisi pitänyt toimittaa yksityiskohtaiset kuvaukset Ruotsin vaatimuksista. Nyt minun ei tarvitse miettiä sitä, Björn sanoo.

– Molemmat rakennushankkeet on toteutettu avaimet käteen -periaatteella, ja niissä on tapamme mukaisesti käytetty paikallisia rakennusyrityksiä.

– Molemmat urakoitsijat ovat valinneet Welandin muun muassa varaston kaiteiden ja kierreportaiden toimittajaksi, sanoo Björn, jonka mielestä Welandin tuotteet täyttävät AJ Produkter -yrityksen asettamat korkeat vaatimukset.

– Welandin tuotteet ovat laadukkaita, projektin aikana mahdollisesti tarvittavat räätälöinnit sujuvat ongelmitta, ja toimitukset saapuvat ajallaan. Tämä on epäilemättä syy siihen, miksi molemmat urakoitsijat valitsivat juuri Welandin: he haluavat yksinkertaisesti työskennellä toimittajien kanssa, joihin he luottavat ja joiden kanssa he tuntevat olonsa turvalliseksi – ja silloin Weland on viisas valinta.

Julkaistu: 2024-05-30