Huoltovapaa luonnonvoimille alttiista sijainnistaan huolimatta

Kun Rixöbryggan sai toimeksiannon rakentaa laituri Grebbestadin satamaan Tanumin kunnalle, oli täytettävä useita kriteerejä. Ensinnäkin laituri oli suunniteltava ja mitoitettava trukkiliikennettä varten, koska alusten lastit puretaan trukilla. Ajotasoritilää pidettiin sopivana laiturimateriaalina, ja valinta osui luonnollisesti Welandiin, joka ritilätoimituksen lisäksi pystyi tarjoamaan tukea ja apua suunnitteluun ja itse toteuttamiseen.

Laiturin oli myös kestettävä altistumista säälle, tuulelle ja suolavedelle vuodesta toiseen. Sen vuoksi Welandin tytäryhtiö Zinken Weland käsitteli sen kuumasinkityksellä. Tavallinen kuumasinkitysluokka on C3, mutta laituri käsiteltiin vastaamaan korkeampaa ilmastorasitusluokkaa C4.

– Teräsritilä sopii täydellisesti tämäntyyppiseen ympäristöön, koska se kantaa paljon suhteessa omaan painoonsa. Lunta ei myöskään tarvitse luoda talvella, koska se päästää lumen läpi. Periaatteessa se on täysin huoltovapaa, sanoo Weland AB:n myyjä Jakob Josefsson.

Tiivistä yhteydenpitoa
Weland on koko hankkeen ajan pitänyt tiiviisti yhteyttä Rixöbrygganin suunnittelijoihin, ja yhdessä he suunnittelivat laiturin niin, että se täyttää sekä asiakkaan että laiturilla työskentelevien ihmisten vaatimukset ja odotukset.

– Meille oli itsestään selvää, että palkkaamme hankkeeseen Welandin, jonka tiedämme olevan merkittävä teräsritilöiden toimittaja, ja joka tarjoaa sekä hyviä tuotteita että korkeatasoista asiantuntemusta. Koska tämän laiturin vaatimukset olivat korkeat, meistä tuntui turvalliselta, että meillä oli käytettävissämme Welandin tietämys muun muassa kuormitusvaatimuksista. Olemme käyttäneet Welandia useita kertoja aiemminkin, ja olemme aina olleet yhtä tyytyväisiä, toteaa Rixöbrygganin tuotantopäällikkö Tomas Helgesson.

Julkaistu: 2023-08-07